Agilityn seuramestaruudet

Tänään 13.9. oli taas aika osallistua Porskin agilityn seuramestaruuksiin.
Aurinko paistoi, vaikka ilma oli muuten tuulinen. Tuomari Joona Sumela oli suunnitellut kivat radat.
Kisa aloitettiin mölli- radalla, jossa hyppyrata, ei kontakteja eikä keppejä. Rata suoritettiin kaksi kertaa ja parempi tulos jäi voimaan.
Minit voitti Elsa ja Louisa tuloksella 5 ja toiseksi tuli äitinsä Tarja ja Ilo, tuloksella 15.

Medeissä oli myös kaksi osanottajaa ja vaikka kummallakin oli haasteita ensimmäisellä yrityksellä, niin toisella kerralla tekivät upeat nollat päivän pienimmällä aikaerolla, vain 0.14 sekuntia. Voiton vei Wilma ja Eddie ja toiseksi tulivat Laura ja Sulo.

Pikkumakseissa oli vain yksi osanottaja, mutta sitäkin taitavammin ja varmemmin ohjasi Heidi Netan kahteen nollatulokseen ajoilla 17.25 ja 17.67.

Makseissa kisasi Outi ja Papu sekä Seppo ja Wipu. Seppo vain 18 vuoden tauon jälkeen astu kylmiltään ohjaamaan Wipua Marjon tilalle.
Ensimmäisellä radalla molemmilla koirakoilla tulos oli 10, Wipu johti nopeammalla ajalla. Toisella radalla untuvikko Papu alkoi jo hieman kyllästyä palkattomuuteen ja sai tuloksen 10. Wipu Sepon jalan revähdyksestä huolimatta teki nollan, joten maksi möllien voitto Sepolle ja Wipulle.

Maksi möllien sympaattisin suoritus oli kilpailun ulkopuolisena juossut Pauliina ja maailman ihanin Thor.

Kilpailevien luokassa juostiin kaksi rataa, hyppäri ja agilityrata. Molemmista piti saada tulos, jotta voi sijoittua.

Kisan aloitti ainoa pikkumini pari Toope ja Pirre. Ensimmäisellä radalla tulos 10 ja toisella valitettavasti hyl, joten tänä vuonna emme valitettavasti saaneet pikkumineissä seuramestaria.

Mineissä oli neljä koirakkoa. Kilpailun aloitti hyppyradalla kisan vanhin koira, melkein 13- vuotias Milla, joka ohjaajansa Kirsin kaatumisesta huolimatta teki tuloksen 5. Merja ja Sisu hyllyttivät. Seuraavaksi radalle lähtivät Emma ja Torres jotka tekivät jäätävän kovan nollan. Mirka ja Valo tekivät vauhdikkaan hyllyn.
Agilityradalla Milla neiti teki pommin varmaan tyyliin nollan. Merja ja Sisu myös hieno nolla.  Emma ja Torres yhdellä riman pudotuksella tuloksen 5 ja Mirka ja Valo myös 5.  Aikaisempien hyllyjen takia Sisu ja Valo eivät olleet mukana mestaruus taistossa. Joten nopeammat rsdat tehnyt Torres ohjaajanaan Emma voittivat ja toiseksi tulivat Milla ja Kirsi.

Medeissä oli eniten osanottajia, peräti 12 koirakkoa! Ensimmäisellä hyppyradalla nollan tekivät Evita ja Ofi, Merja ja Oosa, Laura ja Nata sekä Merja ja Sunny. Vitosella maaliin kirmasivat Tiina ja Vili, Evita ja Cia sekä Miira ja Anki. Mestaruus oli kenen tahansa hyppysissä!
Agilityradalla Evitalle ja Ofille tulos 5 , Miiralle ja Ankille tulos 10, Evitalle ja Cialle ainoa nolla sekä Merjalle ja Synnylle tulos 5. Koska Miira ja Iisa olivat hyllyttäneet  hyppyradan ja kaikilla muilla oli  yhteistulos 5, oli kyse enään suoritus ajoista. Voiton veivät Ofi ja Evita ja toiseksi Cia ja Evita häviten vain 1.05 sekuntia. Merja ja Sunny sijoittuivat kolmanneksi.

Pikkumakseissa oli neljä osanottajaa. Reija-Riikka ja Tarmo tekivät tuloksen 10, Pauliina ja Ahti hyllyttivät, Merja ja Uuno sekä Johanna ja Lily tekivät molemmat nollat. Aikaeroa vain 0.78 sekuntia Uunon hyväksi.
Agilityradalla Reija-Riikka ja Tarmo tekivät nollan, mutta aikaa kului. Lähes 20 sekuntia nopeammalla ajalla Merja ja Uuno tekivät päivän ensimmäisen tuplanollan! Pauliina ja Ahti eivät saaneet tulosta tältä radalta. Jännitys tiivistyi kun Johanna ja Lily starttasivat. Yksi pieni virhe tiputti Lilyn tulokseen 5 ja kilpailun toiseksi.

Maksit päättivät tämän mukavan päivän. Reija-Riikka aloitti tällä kertaa Sisun kanssa ja hyppyradalta tulos 5.  Tiina ja Pena sekä Johanna ja Pixie hyllyttivät ja Outi ja Yuuki tekivät varmoin ottein kierroksen ainoan nollan. Hyppyradalle lähdettäessä oli enään Yuukilla ja Sisulla mahdollisuus seuramestaruuteen.  Sisu teki Reija-Riikan ohjauksessa tuloksen 5, yhteistulos 10. Tiina ja Pena sekä Johanna ja Pixie hyllyttivät, vaikka paikoin tekivätkin oikein hienoa rataa. Outi ja Yuuki pitkällä kokemuksella tekivät päivän toisen tuplanollan ja voittivat ansaitusti seuramestaruuden.

Kisojen nuorin osanottaja ja voittaja Elsa sekä kisan pienin pentu Vasco, joka oli kannustamassa isä Torresin voittoon