Vinkkejä vuodenvaihteen juhlintaan



Rauhallista vuodenvaihdetta koirien kanssa!

Alla Suomen Kennelliiton ohjeita koiran kanssa juhlintaan: 

Vuodenvaihteen juhlinta välkkyvine ilotulituksineen voi olla monelle koiralle kauhistus. Rakettien räiske, pamahtelut ja ruudin tuoksu voivat aiheuttaa koirassa pelkoa.

Ennaltaehkäisy ja varautuminen on tärkeintä, jos tiedät koirasi pelkäävän ilotulituksia. Käy koiran kanssa reippaalla kävelylenkillä päivällä hyvissä ajoin ennen paukuttelun aloittamista. Sallittu aika ilotulitteiden ampumiselle on uudenvuodenyönä kello 18-02 välillä. Älä ota koiraa mukaan katsomaan ilotulitteita, vaikka se ei näyttäisi pelkäävän niitä.

Lisää neuvoja uudenvuoden viettoon koiran kanssa voit lukea tiedotteesta täältä: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/nauti-rauhallisesta-uudestavuodesta-koiran-kanssa

Etsijäkoiraliitolla on seuraavat ohjeet:

JAATHAN TÄTÄ uudenvuoden vinkkiä: Ota lemmikistäsi karvaa talteen esim puhtaaseen minigrip-pussiin. Jos karkaaminen tapahtuu ja Etsijäkoiraa tarvitaan, saa koira siitä alkuhajun. Jos sinulla on useita lemmikkejä, ota jokaisesta hajua omaan pussiin ja merkkaa pussit nimellä ja päivämäärällä. Jos sinulla on karvaton lemmikki, pyyhi sen suupielet, nivuset ja takalisto pumpulilapulla ja laita se pussiin. Ja hei! Onhan sinulla viimeistään nyt Etsijäkoiraliiton puhelinnumero tallennettuna puhelimessasi!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toko kisat 16.7.2020

Porskilaisia harrastajia

Tulos uutisia