Porskilaisia harrastajia



Olen Iiris Karhu ja melko tuore porskilainen vaikkakin jo seniori-ikäinen. Koirat ovat aina kuuluneet elämääni. On ollut keskikokoista snautseria, collieta ja rescuekoiria, mutta nyt vasta ensimmäinen koira, jonka kanssa harrastan jotain.

Eli Reino, australiankarjakoira, juhannuslapsi ja täyttää seuraavaksi kaksi vuotta. Rodusta en juurikaan tiennyt ennenkuin pentukuumeen iskiessä selvittelin siitä tietoa. Ausseissa asuvalla tyttärelläni on kaksi karjista ja hänen mielipiteeseen luottaen tämä energinen, joka sään ja itsenäinen rotu on juuri minulle sopiva. Mutta, kyllä pentuna se Reinon energisyys yllätti tai sitten olen unohtanut kaikki muut pentuajat. 

Agilityn aloitimme Marjon ja Evitan vetämällä kurssilla alkuvuodesta -21 ja seuraavan kesän olimme Tiina W:n opeissa. Reinon reaktiivisuuden vuoksi useat kesän treeneistä menivät pääasiassa totutteluun siihen, että muitakin koiria on lähettyvillä. Iloksemme pääsimme talvikaudeksi Tiina B:n ryhmään ja pikkuhiljaa on agilityn salat alkanut aukeamaan niin koiralle kuin ohjaajallekin.

Uuden oppiminen ja onnistumisen kokemukset näin vanhalla iällä on itselle todella palkitsevaa ja hienoa nähdä kuinka Reino nauttii viilettäessään kentällä. Tosin valssin ja persjätön askeleet takkuaa vieläkin, mutta V.Liukon mainitsemat ohjaajan rauhattomat jalkaterät suuntaa vähän paremmin jo oikeaan suuntaan. Eli olemme käyneet pari kertaa Strömforsissa treeneissä ja sen lisäksi siellä omalla ajalla. Reino on tosi nopea ja se tuonut haasteita ohjaamiseen, joten tulevaisuus näyttää onko meistä koskaan kilparadoille.

Agilityn lisäksi viihdymme pitkillä metsälenkeillä ja patikoinneilla. Nosework ollut mielessä aloitella jossain vaiheessa.

Porskin seuratoiminta vaikuttaa vireältä, toimivalta ja asiantuntevalta. Mielestäni pistesysteemi on hyvä ratkaisu saada toimijoita tapahtumiin. 

Pizzaan ei kuulu ananas ellei siinä ole sinihomejuustoa 😄

Miettiessäni kenet haastan tuli mieleen viime kesän kisat, kanttiini ja Reija-Riikka, jonka kanssa myimme tuotteita ihmisille…ne olivat siis ne kisaajat. Me Porskilaiset olemme siis vain Porskilaisia😄 Eli haaste menee Reija-Riikka Stenbäcklle



Kysymykset olivat: 

- kerrotko kuka olet ja mitä koira lajeja harrastat ja millaisten koirien kanssa
- kuinka kauan olet ollut Porskin jäsen
- onko lajeja mitä haluaisit harrastaa tai mistä olisit kiinnostunut
- minkälainen seura porsk sinusta on
- kuuluuko ananas pitsaan
- haasta joku mukaan haastatteluun 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevään ekat tokon ulkokisat 21.5.

Toko kisat 16.7.2020